projecten


 

     Basisschool

 

    Het Weilandje

projecten

Op school werken we heel vaak ervaringsgericht en projectmatig.

Hieronder kan je de resultaten van een aantal recente projecten bekijken.

Bee-Bot project


Gelijklopend met de boekenmaand, lanceerden we het bee-bot project.


Alle kinderen, vanaf 2,5 jaar tot en met 12 jaar kunnen vanaf nu robotjes leren programmeren!


Bij de jongste kinderen werkten we rond sprookjesfiguren, in de lagere school kwam de klok aan bod.


Binnenkort gaan we verder met nog veel meer leuke thema's zoals kleuren en vormen, verkeersborden, pizza's maken, de weg zoeken, de seizoenen, de boerderij, dieren,... en nog zo veel meer!

Buurtboost


De straten rondom het Weilandje hadden dringend een poetsbeurt nodig!


We trokken er met alle kinderen en een hele boel mama's, papa's, grootouders,... op uit met borstels, vuilzakken, prikkers, knijpers, handschoenen,... om het zwerfvuil weg te doen.


Missie geslaagd!

Kinderyoga


Alle leerlingen van Het Weilandje mochten genieten van een sessie kinderyoga.


Een professionele begeleidster kwam ademhalingstechnieken aanleren en we leerden ook om rustig te worden en ons eigen lichaam te voelen.


De juffen en meester kunnen dit nu regelmatig met de kinderen herhalen.. heerlijk ontspannen!

gezonde-tanden-project


Tanden poetsen is voor elk kind heel belangrijk en tegelijkertijd vinden kinderen dit vaak niet leuk. We maakten er een project van waar we een hele week rond werkten met heel de school.


Iedereen kreeg een leuke beker en een tandenborstel en tandpasta, aangepast aan de leeftijd. We poetsten elke dag samen onze tanden, de juffen lazen verhalen voor over het thema, we leerden over het gebit en over gezonde voeding en tekenden en knutselden er over.


Op het einde van de week kreeg iedereen een tanden-poets-diploma en mochten de kinderen hun beker, tandenborstel en tandpasta mee naar huis nemen, samen met een poetskalender en informatiefolder.

Sinterklaas


Natuurlijk kwam ook Sinterklaas naar de flinke kinderen van Het Weilandje. Samen knutselden we, vertelden de juffen verhalen en leerden we over Sinterklaas.


En op 6 december zelf, kwam Sinterklaas een bezoek brengen aan alle leerlingen van Het Weilandje!


Eerst verwelkomden we met heel de school Sinterklaas en Zwarte Piet. Nadien brachten ze ook nog in elke klas een bezoekje en hadden ze zelfs kadootjes bij voor onze klassen...

Boekenmaand


Dit jaar stond de boekenmaand in het thema van techniek en wetenschap!


Professor stoefjes kwam met zijn proefjes allerlei spannends tonen! Verder kwam ook de proefjesmobiel langs, was er een toneel op school en werden er tal van leuke en leerrijke activiteiten rond boeken gedaan!


We organiseerden ook een gezellige samen-lees-dag waarbij alle mama's, papa's, grootouders,... samen met de kindjes mochten komen lezen of voorlezen.


De boekenmaand was dit jaar opnieuw een groot succes!

gezonde week


Een project van een hele week: extra aandacht voor alles wat gezond is!


We deden tussendoor regelmatig bewegingsmomentjes in de klas, op de speelplaats, in de turnzaal en we gingen zelfs dagelijks een toertje lopen rond de school.


Ook aan onze eetgewoonten gaven we wat extra aandacht. We leerden over gezonde voeding, brachten een gezond gevulde brooddoos mee naar school, maakten zelf smoothies en een gezonde lunch, knutselden groenten uit klei,...

samen-speel-dag


We organiseerden een dag dat alle ouders welkom waren om op school samen met de kinderen te spelen.


Eerst op de speelplaats, we speelden kringspelen, reuze 4-op-een-rij,... nadien mocht iedereen mee naar de klas om ook daar samen iets leuks te doen of een gezelschapsspel te spelen.

Boerderijklassen


Onze leerlingen van het eerste en tweede leerjaar mogen op boerderijklassen. Ze leren er over het leven van de boer, de dieren op een boerderij en hoe ze verzorgd moeten worden, planten zaaien,...


Ook voor hen is het iedere keer plezier verzekerd!

neem gerust contact met ons op:

  Basisschool Het Weilandje

  Slachthuislaan 68   

          ingang via Weilandstraat

  2060 Antwerpen

instagram: bsgo_het_weilandje

volg Het Weilandje op:

  03/344.50.94

  0473/56.23.54 (directie)

© Copyright 2017. All Rights Reserved.

projecten van Basisschool Het Weilandje Antwerpen